Mikor jött el a Junkers szerviz ideje?

A mai korszerű kazánoknál a hibakódok segítségével lehet rájönni, hogy pontosan mi lehet a baj. Nagy hasznára lehet ez a tulajnak és persze a szakembernek a Junkers szerviz során. Az ember csak bediktálja a kódot, leírva a tapasztalt negatív jelenséget is és lehet, hogy azonnal tudni fogja a mester, mivel is van a gond.
Mi a helyzet akkor, amikor egy kazánban nincs őrláng? Nos, ezt több jelenség okozhatja. Megeshet, hogy a rendszer többször is próbálkozott azzal, hogy meggyújtsa a tüzet, de egyetlen próbálkozás sem hozta meg a várt eredményt. A probléma mögött ekkor állhat a zárt szelep vagy a túl alacsony gáznyomás. Mindkét esetben kötelező a Junkers szerviz. De a gondot más tényezők is okozhatják.

 

Gyakran az elektródák helytelen csatlakoztatása áll a háttérben. Amennyiben nincs láng, ellenőrizni kell a vezetékeket, a biztosítékot, a megfelelő gázellátottságot, majd meg kell kísérelni a berendezés újra indítását. Nyilván ezen feladatok már mind a Junkers szerviz hatáskörébe tartoznak, így érdemes egy szakembert felkeresni, aki pontosan tudni fogja, hogy mi a teendő.
Sokan azért döntenek a Junkers szerviz mellett, mert a rendszert szükséges feltölteni. Miről is van szó? A feltöltés legfontosabb lépése és egyben első mozzanata, a vízleeresztő és a légtelenítőcsapok elzárása. Ezt követi a légtelenítés, amikor egy speciális kulccsal a rendszerből ki lehet engedni a levegőt egészen addig, amíg a víz meg nem jön. Többször szükséges ezt megismételni.

A fűtési rendszer előtt esedékesnek bizonyulhat a gázkazán tisztítása

A gázszerelők tisztában vannak azzal, hogy a tulajok komfortja, főleg télen, nagymértékben függ a fűtési rendszer működésétől és a gázkazán hatékonyságától. Ha valami nem teljesít a megszokott módon, a gázkazán tisztítása megfontolható opció, hiszen sok esetben ez segít visszaállítani a dolgokat a régi kerékvágásba. A berendezés működését néha nagyon egyszerű okok zavarják: példáué bizonyos alkatrészek, akárcsak a gázoszlop vagy hőcserélő szennyezettsége. Világos, hogy ekkor a gázkazán tisztítása elengedhetetlen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük