Mi mindenre lehet jó a terasz apácarács?

Az apácarács évszázadok óta kedvelt megoldásnak számít kerítések, erkélyek és persze teraszok esetében egyaránt. A praktikusságának hála, a terasz apácarács igazán népszerű. Ehhez hozzátartozik még az esztétikus külseje és a tény, hogy egy kis kreativitással számtalan módon alkalmazható ez. Lehet, hogy régebben főleg a növények felfuttatására használták ezt, azonban mostanság önmagában is van dekoratív szerepe. Biztosan mindenki találkozott már ezzel az eszközzel, ilyen-olyan formában, csak nem tudta, hogy az adott tárgy nem más, mint a terasz apácarács.

Nem csupán kültéren lehet ezt használni, hanem beltéren is, ahol szintén hatékony és mutatós. Manapság pedig egyre elterjedtebbé váltak bútorkészítők, lakberendezők, hobbi asztalosok és egyéb szakértők körében is a terasz apácarács változatok. De pontosan milyen kellékről van szó? A farácsként is ismert tartozék egy vékony lécekből álló tábla, ami nem látható ragasztással van összeerősítve. Az elnevezés nem meglepő módon onnan ered, hogy régen, évszázadokkal ezelőtt a kolostorok kertjeiben kedvelt volt a fálécezés. A zárdaablakokat is ilyen módon rácsozták, díszítették. A sokoldalúságát igazolja, hogy a terasz apácarács az erkélyeken és egyéb ilyen jellegű helyeken is megállja a helyét, az esztétikumot és a tartósságot illetően egyaránt.

Mi mindenre lehet jó a takaró nád?

A nád azon alapanyagok közé tartozik, amit már évezredek óta használnak, szinte mindenhol, ahol terem. A nádtető mellett kedveltté vált a kerítésekre szerelhető, telepíthető takaró nád is, ami nem csupán esztétikus, de hatékony is lehet a belátásgátlást és a zajcsökkentést illetően. Persze nem szabad megfeledkezni arról a fontos tényről, hogy az anyag önmagában nem ideális a kerítések megalkotására, hiszen nincs szó egy tartós, ellenálló anyagról.

Azonban a takaró nád felszerelhető egy vas vagy fa keretű kerítésre, amivel már adott a stramm jelleg, egy szép külsővel. Sőt, még a hagyományos drótkerítésre is felszerelhető, ami térválasztóként funkcionálhat a kertben. A takaró nád, ahogy a neve is mutatja, takarásra tökéletesen beválik a kerítéseknél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük