Xiaomi Mi Mix 2

A kínai telefonok világában is vannak olyan termékek, amelyek sokaknak drágának tűnnek, és természetesen léteznek azok is, amik valóban pénztárcabarát jelleggel bírnak. Habár a Xiaomi Mi Mix 2 vitathatatlanul olcsó, nem kell azt gondolni, hogy ez épp emiatt keveset tud. Sőt, a megjelenését követően a szakemberek és felhasználók is egyetértettek abban, hogy a gyártónak sikerült összehozni egy kompakt, jól működő, megbízható és igenis modern kütyüt. A Xiaomi Mi Mix 2 sikere java részt a hardverben rejlik. A bemutatásakor is kiderült, hogy a cég nem aprózza el a dolgot.

A Xiaomi Mi Mix 2 a méltán híres és dicsért Qualcomm Snapdragon 835-el rendelkezik. Ez a nyolcmagos processzor hihetetlen erővel bír, amin nagyon sokat segít az Adreno 540-es grafikus gyorsító. Ennek a kettőnek köszönhetően a tulajdonos biztos lehet benne, hogy egy olyan telefont szerez be, amelyik több év után is gyors marad és hibátlanul viszi a filmeket, videókat és nem akadozik az újabb applikációk kezelésekor sem.

A Xiaomi Mi Mix 2 a memóriáját tekintve is kiváló, ugyanis ez 6 GB-al rendelkezik. Létezik még a 8 GB-os típus is, ami sajnos nem biztos, hogy kapható lesz Magyarországon. A telefonnál micro SD bővíthetőségre nincs lehetőség, de búslakodni nem szabad, hiszen a 64/128/256 GB-os adattárolókon is vígan elférnek a különféle file-ok. Ebből persze a rendszer mindig lecsíp vagy 10 gigát, ezért erre gondolni kell a Xiaomi Mi Mix 2 megvételekor. A mobil szoftver terén sem áll rosszul. Az Android 7 Nougat operációs rendszer fut a készüléken. A szoftver alapvetően ugyanúgy működik, mint más telefonoknál, ezért panasz nem lesz rá. A Xiaomi Mi Mix 2 tehát egy profi kis készülék.