öntözőrendszer Debrecen

Öntöző berendezés tervezése és telepítése Hajdú-Bihar megye szinte teljes területén elérhető szolgáltatásnak számít. Legnépszerűbb az öntözőrendszer Debrecen településén, ahol akár aznap megérkezik a szakember, aki felméri a terepet és készséggel áll a rendelkezésére. A teljes munkafolyamat jól meghatározott lépésekből áll össze, ami minden kert esetében más és más tulajdonságokkal rendelkeznek. Az automata öntözőrendszer Debrecen városában megfizethető áron érhető el, így minden kerttulajdonos meg tudja magának engedni.

A felmérés lépései Hajdú-Bihar megyében
A könnyedén kezelhető öntözőrendszer Debrecen területén bárhová rácsatlakoztatható, legyen az kút, szivattyú vagy bármilyen más természetes vízforrás. A kert területének pontos felmérése jelenti a sikeres tervezést. Ha ez megvan, akkor következik a különböző kiegészítő elemek meghatározása, hogy milyen szórófejek, csepegtetők segítségével történjen a locsolás. A kertész mindig az adott növény típusának megfelelően dönti el, hogy milyen elemekre van szükség, így az a lehető leghatékonyabban dolgozik és nem fog feleslegesen működni.

Öntözőrendszer tervezés zónák kiosztásával

A tervezés során meg kell határozni, hogy a növények milyen területen fognak elhelyezkedni. Ezt követően a szakember már tudni fogja, hogy milyen öntözési zónákra lesz szükség és ennek megfelelően történik az öntözőrendszer tervezés. Egy-egy ilyen terület azonos csapadékintenzitású szórófejet fog kapni, így az ugyanolyan vízhozammal fog működni. Az öntözőrendszer tervezés során beépítésre kerül egy esőérzékelő is, hogy feleslegesen ne induljon el a rendszer és a lehető leghatékonyabban lássa el a rábízott munkát. Ha kész az új rendszer, akkor annak programozását azonnal el lehet sajátítani. Az öntözőrendszer tervezés utolsó lépése a karbantartásának fontossága. Télen ugyanis fel kell készíteni a hidegre, tavasszal pedig újra be kell indítani. Időszakonként érdemes szakembert hívni, aki elvégzi a szükséges karbantartási munkát, így garantáltan több éven át problémamentesen fog működni.