Több céggel is előfordult már, hogy az akkumulátor típushibája miatt visszahívta a készüléket a gyártója. Ilyen volt például a Samsung Notes akkumulátora, amelyet nagy tételben kellett garanciálisan cserélni, mert gyakran elfüstölt vagy felgyulladt, ezzel milliárdos kárt okozva a cégnek.

Ennek eredményeképpen a Samsung igyekezett visszatérni, a gyengébb, de megbízhatóbb akkumulátorokhoz, hogy elkerülje a jövőben a hasonló problémákat. Ilyen problémákkal küzdenek sokan, akik a méregdrága IPhone 8-ot választották.

Még nem gyulladt ki, de már dagad az új Apple akksija

Ennek a szériának az akkumulátorai számos jelentés szerint feldagadtak és kinyomták a telefon előlapján ezzel kidomborítva a kijelzőt is. Az Apple már vizsgálja az eseteket, de úgy néz ki, hogyha ez a tendencia folytatódik, akkor akár nagy visszhangot is kaphat az ügy.

Az esetek késő szeptemberben tűntek ki típushibaként a többi jelentett probléma közül. A közösségi oldalakon megosztott fotók alapján a Görögországban, Japánban, Kínában, Taiwanon és Kanadában több mint tíz alkalommal történt hasonló esemény. Érdekes, hogy nem minden tönkrement telefon volt használatban, volt ezek közül olyan is, amelyiket még ki sem vették a dobozából. Más források szerint a szerencsétlen eldeformálódás az éjszakai töltés alatt ment végbe.

Az Apple szűkszavú az akkumulátor dagadás okát illetően

Az Apple nem adott túl bő magyarázatot az esetekről, csupán annyit volt hajlandó elárulni, hogy „vizsgálják az ügyet” minden további kommentárt elkerülve. Annak ellenére, hogy ez a hiba sokkal „jobb”, mint a Notes-é volt, a Lithium-Ion akkumulátorok kémiai összetevője minden esetben veszélyessé teszi a meghibásodott akksikat, legyen a hiba bármilyen mértékű is.

Természetesen a cégnek most egyáltalán nem tesz jót egy ilyenfajta pánik kitörése és terjedése, hiszen az IPhone X-re 50 milliós előrendeléssel bírnak, és most egyelőre azt sem tudják, hogy képesek lesznek-e kielégíteni a piac igényeit.

Komoly bajba kerül a cég, ha ráadásul az előző széria hibájából adódóan kellene kárpótlásokat teljesíteniük! Az Apple 32 óra készenléti időt ígért a 8-as telefonjainak, ami a széria esetében mondhatni nagyon jónak számít, adott esetben egy órával megelőzi a már említett és legendásan hibás Samsungok újabb, úgyszintén 8-as szériáját.

Egyébként a 6S modellre is kaptak hasonló típusú hibajelentést és pár darabot vissza kellet hívniuk garanciálisan, ezért lehetséges, hogy csak óhatatlanul előforduló tömeggyártási selejtről van szó ismét. A Samsung azonban már megégette magát a hibás akkumulátorok miatt és az Apple semmit sem bíz a véletlenre. Remélhetőleg az IT területen egyre inkább alapvető feltételként megjelenő magas minőségbiztosítás itt is érvényesül, mint ahogyan a legszigorúbb minőségbiztosítás  például a Doclernetnél is garantálja, hogy ügyfelei szerverei tűzbiztos környezetben üzemelnek!