ezüst ékszer
Ezüst ékszer

Köztudott, hogy az emberiség már évezredekkel ezelőtt különböző célokra használta fel az ezüstöt. Pénzérméket is ebből készítettek, hiszen sokkal több található belőle, mint az aranyból. Szerencsére rengeteg lelőhely van a világon, amit még nem bányásztak ki, ezért az ezüst ékszerek a jövőben ugyanolyan népszerűségnek fognak örvendeni.

A legtöbb esetben arannyal vagy rézzel ötvözik előszeretettel, így az első esetben elektrumot, míg a második esetben sterling ezüstöt kapunk. Ez azért szükséges, hogy az ezüst ékszerek sokkal ellenállóbbak legyenek, hiszen roppant puha nemesfém. Nemcsak az ékszerkészítés egyik legfelkapottabb eszköze, de számos egyéb területen is használják, a kiváló tulajdonságai miatt. Antibakteriális hatása van, vagyis a rajta lévő baktériumok elpusztulnak, ezért alkalmazták az evőeszközök készítésénél. Amennyiben figyelembe veszi ezt a hatását, mindenképpen érdemes az ezüst ékszer vásárlására voksolnia, hiszen azok mindig fertőtlenítettek lesznek.

Ráadásul nagyszerű fényvisszaverő anyag, a csillogása szemet kápráztató, mert erőteljesen fénylik fehéren. Nemhiába alkalmazzák a tükrök készítésénél is. Ahhoz képest, hogy az ezüst rendkívül sűrű és nehéz, majdnem ugyanolyan jól munkálható és nyújtható, mint az arany. A hiedelemmel ellentétben, az ezüst ékszer a folyamatos hordástól nem fog kopni, hanem egyre fényesebb lesz. A számos felsorolt tulajdonsága mellett, eleganciát sugall, legyen az medál, karkötő, fülbevaló vagy gyűrű. Az utóbbi esetében nagyon sokszor látják el különböző drágakövekkel, mint a cirkónia. Továbbá formázni is könnyen tudják, ezért különböző alakokat képesek készíteni belőle.